a little something



                                arif zakwan bin zamri.




tak, aku bukan ex dia. tak, aku bukan girlfriend dia. tak, kami tak pernah couple.

but yes, kami ada sejarah yang comel.

                              so well, let's start the stories.


                                               -




                                               -


bulan 6, 2012. remember latihan rumah sukan sekolah last year? yeah, itu first time seri nampak zakwan. zakwan wakil rumah olimpik form 1. izzat captain rumah olimpik. at that time, seri fikir "what a cute coinsidence lol"

and then, that year seri datang latihan rumah sukan setiap petang berjalan dengan izzat dari rumah sampai padang. and everyday tu lah seri nampak zakwan. that day, seri dapat tahu zakwan budak asrama. seri cakap dengan izzat "awak, budak tu handsome" and then izzat kata "alah, budak-budak lagi" at that time, seri tak rasa apa-apa. cuma tertarik mungkin. our secret glances starts and ends in a day.


                                                     -


                                                     -


                                                     -


                         AFTER SETAHUN..

                                                     -

                                                     -

                                                     -



zakwan pernah a few times mention dekat twitter. tapi masatu seri girlfriend izzat. wa setia bak hang. haha, mana layan lelaki waktu tu. gila, merajuk izzat karang. so seri ignore.


                                                   -----------------------------------------------------------------------------------------



10.03.2013




20130228001536_ylwwn.thumb.600_0_large

hari seri putus dengan izzat. bengang punya pasal, semua lelaki seri mention dalam twitter. culture shock mungkin, 2 tahun tak pernah tegur lelaki since couple dengan izzat. mention, retweet dengan skype pun tak pernah. dalam hati cuma nak izzat jealous. tak ada niat lain pun. and then.......

hari yang sama, zakwan mention. well, i'm good at remembering people. kita acah swet dalam mention. then kita sambung dalam DM. at first zakwan guna 'i'you' right? tapi seri kata panggil nama lagi comel.  entah sejak bila, kita mula whatsapp.

------------------------------------------------------------

zakwan kata zakwan suka seri. it's been a year now. percaya atau tak, kita mula jatuh hati serentak. love at the first sight dengan malu malu miaw seri kata seri pun suka zakwan. it's been a year since we first met each other isn't it?

kali pertama kita on da fone, it's chinese new year right? suara seri menggeletar. tapi suara zakwan rilex je. macam tak rasa apa-apa. padahal zakwan berdebar kan kan? haha zakwan suruh seri chill. seminit lepastu seri dah boleh tenang, cakap macam biasa. merepek macam biasa. suara zakwan belum matang lagi, macam budak-budak. sebab tu comel. suara seri pula macam cartoon. elok lah tu u.u


------------------------------------------------------------------------------------------
 
bila start sekolah, kita jumpa banyak kali kan. haha, our first picture, time roadrun. seri simpan gambar tu sorang-sorang. seri tak tahu zakwan still nak lagi ke tak gambar yang zakwan minta seri cucikan tu. and then, since tu seri tengok zakwan main hoki. lepastu seri turun tengok zakwan main bola dengan qhimi. lepastu kita jumpa time rehat. tapi...... banyak sangat kali juga zakwan tipu seri. zakwan tertidur lepas balik asrama. lama seri tunggu :(

 and then seri tuntut surat dekat zakwan. you said you'll give me one. terangkan "kenapa seri amelia?" right.



Tumblr_mh74ynxz7i1r9gsedo1_500_large


Tumblr_m76y35eg8h1r61ap3o1_500_large
                                              


zakwan bagi dekat canteen. lama seri tunggu zakwan sebelah dinding tu. at last zakwan bagi, masatu seri terus jalan balik kelas tak toleh kiri kanan. tempat duduk seri sebelah pintu belakang 4 aset. so seri selalu usya zakwan lalu lalang depan kelas. waktu seri buka surat zakwan...

tiba tiba ada gambar jatuh. seri pusingkan, tengok tengok gambar zakwan. ya allah, waktu tu seri rasa nak jerit. baca first sentence dalam surat zakwan, seri terus menangis. seri bila happy, muka seri merah. lepastu badan panas macam orang demam. lepastu suara seri akan jadi sekat-sekat. lepastu dalam stomach rasa macam ada butterflies. hahahaha


sumpah, seri happy sangat waktu baca surat zakwan. i cried.

you made me feel like a princess.

--------------------------------------------------------------

waktu tu, seri sedar. it's too late. seri dah jatuh sayang dekat zakwan. all the boys around seri dah warning seri. qhimi, ammar, muaz, nuqman, shah, syafiq... semua! semua kata zakwan nak game seri. you know how i felt back then? takut. takut sangat. seri baru break dengan izzat, 2 tahun dengan dia. now nak hilang zakwan? i'm not that strong. so since that... seri asyik ulang dekat diri sendiri.

"zakwan baru form 2. kau dah form 4. dia muda lagi, belum matang. lagipun dia cuma nak game kau. sedarlah"

and yes, seri tahu seri deny benda tu. seri paksa diri sendiri terima. hell

----------------------------------------------------------------

seri jumpa aina dengan husna, deorang kata "zakwan cakap dengan deorang zakwan suka seri"

seri jumpa asyura, the closest girl around you. dekat tangga aspuri. seri bagitahu dia, apa seri rasa. dan dengan yakin dia kata "zakwan tak game kak seri"

seri call qhimi, manusia yang seri paling percaya. dia kata "aku rasa dia serious. cuba lah terima dia. lagipun kalau dia game kau, aku letop pale dia"

lepastu seri buka twitter. and guess what i found?





and yes, i cried. lastly, seri call zakwan tanya sendiri. and guess apa zakwan kata?


"zakwan serious dengan seri. zakwan tak akan game seri. zakwan sayang seri sangat-sangat. please, percaya zakwan"



                 and then, seri percaya zakwan. sepenuh hati.

                                tapi........


                                       -




                                       -



seminggu zakwan senyap. seri demam teruk waktu tu. teruk sangat sampai tak datang sekolah seminggu. seri cuba whatsapp zakvan, tapi zakvan tak reply. seri buka twitter, tengok zakwan tak online. seri ingat BIS zakwan dah mati. seri nak sangat pergi sekolah, nak bagitahu zakwan....


                                              "kita couple jom awak?"



Tumblr_mdn3f3smya1qgaa46o1_500_large


tapi.... hari seri tak datang sekolah tu. seri dapat tahu something yang buat seri menangis satu hari tanpa henti.

                                            zakwan dah couple dengan orang lain....

hati, terasa macam kena belah. jantung, terasa macam kena tikam.

maghrib: seri call jaja, menangis dekat dia mencarut dekat dia pasal zakwan. and she said "semua lelaki sama!"

isha': seri whatsapp ammar hamid, mengadu dekat dia tentang zakwan. and he said "ammar dah agak dah"

09-11 malam: seri webcam skype dengan qhimi dalam DM dengan nazhan, dia tenangkan seri. dia buat seri gelak balik. dia buat seri lupa sekejap about zakwan.

12-04 pagi: seri call muaz, sembang sampai pukul 4 pagi. dia buat seri senyum dengan gelak separuh ikhlas dia tu. and he said "no boyfriend, no trouble"


and there it goes, a day with my friends. i'll remember that forever. semua ada sebelah seri waktu tu. for the first time, semua orang ada waktu seri tengah tak ada tenaga langsung nak berdiri.


seri cuba  whatsapp zakwan. seri cuba text. tapi satu pun zakvan tak reply. seri cuba call, zakwan tak angkat. seri cuba retweet, zakwan tak respond. and waktu tu.....


seri tanamkan benci dalam hati untuk lelaki nama 'arif zakwan'

---------------------------------------------------------------

seminggu. zakwan ignore seri. lari dari seri. seri pergi sekolah, ignore semua benda macam biasa. zakwan pergi hari yang sama seri kena buang choral speaking. that day, dua benda paling berharga kena rampas daripada seri sekelip mata. all that i can think of is, izzat..

turns out dia dah tahu yang zakwan game seri. malu sangat waktu tu. malu sangat sangat.... dia  kata nak jumpa zakvan, seri halang. at last dia jumpa juga zakwan dalam sekolah. ramai orang nampak. seri terkejut sangat sangat sangat sangat. badan terus menggeletar. tangan seri menggigil, sumpah. kita bertiga duduk dekat guard cuba selesaikan benda ni. then, zakwan minta jumpa berdua dekat canteen. seri ikut, tinggalkan izzat dekat situ.

kita jumpa, zakwan minta maaf. seri kata "seri tak nak maafkan zakwan"
waktu tu zakwan nampak macam tak ada perasaan langsung. geram gila weh bak hang. sampai seri kata "seri benci zakwan" and still, zakwan sikitpun tak beriak.

balik tu seri keluar dengan izzat. cuba lupakan zakwan, cuba terima semula izzat. tapi seri tak boleh. seri benci semua orang waktu tu. sangat

things stop macamtu je antara kita. cerita mula tersebar. mungkin zakwan rasa seri yang sebarkan, truth is, i'm not. entahlah, mulut ke mulut mungkin. kita stop bercakap apa semua since tu. sampaaaaaaailah dua hari sebelum last day seri, zakwan tetiba whatsapp. sumpah, seri sangat sangat happy sampai menjerit dalam bilik. tapi, seri ego. cuba berlagak cool tanya kenapa zakwan text. in the end, seri dapat tahu sebab qhimi suruh. sumpah, seri kecewa sangat sangat. kecewa sangat oh... terasa nak gelak pun ada. feels stupid

and then, hari last seri. seri bagi something dekat zakwan right? seri cuma tulis sepatah ayat dalam card tu.

                                     "seri maafkan zakwan"

tapi last day seri, zakwan taknak bersuara pun dengan seri. zakwan taknak ucap bye pun. zakwan taknak suruh takecare pun dekat sekolah baru seri. pandang seri pun zakwan taknak. sedih gila, sangat sangat.dkeat setiap kawan baik perempuan zakwan, seri suruh deorang jaga zakwan. stupid i know. tapi, cuma itu yang seri mampu buat :)

 


         TAPI. ADA BENDA COMEL JADI LEPASTU


kenal ammar zahin? yeah, budak yang muka dia serupa macam zakwan. serupa sangat sangat sangat sampai seri tak boleh berhenti dari pandang muka dia. dia budak bola, kawan qhimi macam zakwan juga. epik bukan?

kami mula rapat. mention, skype, whatsapp. comel kan takdir? ha. ha. ha. waktu tu seri rapat dengan dia cuma satu sebab: zakwan. seri rindu sangat dekat zakwan. yes, seri gunakan dia. teruk, seri tahu u.u tapi last day haritu seri dah minta maaf dekat dia. seri terus terang sebab seri rapat dengan dia. at first dia geram of course. tapi lastly dia faham, and things jadi normal between us.




-------------------------------------------------------------------------------------------



well, kita berhenti sampai sini. seri sayang zakwan. thanks, buat seri boleh move on dengan izzat. thanks, buat seri gelak for a month. thanks, bagi seri butterflies in my stomach for a month. thanks, pernah ada perasaan dekat seri.






p/s: seri nak tahu. zakwan nak gambar kita? seri dah cuci.

p/s: seri nak tahu, zakwan betul dah tak rasa apa apa dekat seri?

p/s: seri nak tahu, zakwan betul taknak whatsapp call seri dah?

p/s: moga bahagia dengan asyura

p/s: seri always tunggu macam orang bodoh. mana tahu zakwan tetiba whatsapp

p/s: seri still simpan lagi surat dengan gambar dekat dalam beg dompet

p/s: i love you.




p/s: seri nak berhenti berharap. thanks untuk semua kenangan. terima kasih sangat sangat.
























seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...