#CourageConfess (cinta antara dua dunia)







"masih wujud cinta antara dua dunia?"
  (a love story experienced by 'AZ')



well, here's the story.

------------------------------------------------------------------------------------

Untitled | via Tumblr


sekali pandang, 


siapa sangka budak perempuan yang pandai, calon straight A's, a good girl to be exact.
boleh ter-jatuh cinta dengan budak lelaki kelas bawah yang dah give up dengan study, 
yang turun naik bilik disiplin. ketua budak nakal sekolah. 

manusia-manusia dekat sekeliling dia berjuta kali pesan,
budak lelaki tu tak layak untuk dia. 


tapi, dia peduli apa dengan semua tu. 



in the end, deorang couple.




kecoh satu sekolah.



pasangan paling pelik of the year.


budak perempuan calon staright A's couple dengan budak lelaki ketua budak nakal sekolah.






Amo a los chicos malos | via Facebook


bayangkan, everytime dating. budak lelaki ni dengan baju sekolah tak tuck-in, tie sekolah hilang entah ke mana, rambut pacak macam landak, dengan seluar londeh, dengan kasut high-cut. memang selekeh habis. tapi biasalah, kalau dah nama cinta. apa pun  nampak handsome gila.







for months, deorang pekak kan telinga dengar apa manusia sekeliling bercakap.






they were happy.






they were madly in love.






pedulikan dunia.


sampailah satu hari, betul-betul seminggu sebelum exam pertengahan tahun. parents perempuan ni jumpa dengan budak lelaki ni. without a word, mak ayah dia paksa putuskan hubungan. mak dia paksa budak perempuan ni pulangkan segala benda yang lelaki ni pernah bagi. depan mata dia, mak dia patahkan sim card budak perempuan ni.






budak lelaki tu cuma mampu senyap tanda hormat.






sedangkan budak perempuan tu dah menangis air mata darah.







berjuta makian mak ayah dia bagi.







cuma satu ayat yang budak lelaki ni betul-betul terasa sampai dia menjawab.



"kau tak layak untuk dia"



"bagi saya sebab, kenapa saya tak layak untuk dia?"


Blog de sun--ray - Nostalgique Anonyme. รƒœรข‚¬ - Skyrock.com



"dia calon Straight A's sedangkan kau, kau dah give up dengan sekolah. tunggu masa nak bebas, nak kerja part time seumur hidup. sedangkan dia, dia target University. kau nak bagi anak aku makan pasir? kau nak suruh anak aku yang sara hidup kau nanti? lagipun, ini cuma cinta monyet. paling kurang 2 tahun lagi, kau akan bosan dengan dia cari orang lain. kau mungkin tak kisah. tapi dalam masa 2 tahun tu, mungkin pelajaran dia dah merosot, hidup dia dah hancur sebab masuk dalam dunia kau. bergaul dengan mat-mat rempit. dahlah, korang cuma budak-budak. kami makan garam dulu dari kamu berdua"





mungkin betul, dia cuma budak-budak. apa dia mampu buat?






in the end, they broke up.






berulang kali dia ulang tayang ayat terakhir lelaki tu.



"hormat ibu bapa awak. mungkin saya nakal, tapi saya taknak awak lawan parents awak sebab saya. mungkin apa deorang buat, nampak kejam. tapi sebenarnya, deorang cuma yang terbaik untuk awak. maafkan saya, saya bukan mengalah. saya cuma taknak awak terpaksa pilih antara parents awak dan saya. lagipun, kita sekarang masih budak-budak. tak ada apa yang kita mampu buat. satu hari nanti, insha'allah saya akan jemput awak secara halal. awak tunggu ya?"





she cried.





Not Good Enough.. | via Tumblr



and cried.




and cried.




for days.




she was grounded by her parents, sebab takut dia jumpa budak lelaki tu. habis sekolah, after tuition, straight mak dia ambil bawa balik rumah. she can't hang out with her friends except for study group. 




it may sounds harsh.



tapi mungkin, parents dia cuma nak yang terbaik untuk dia.





months passed.



budak lelaki tu stop datang sekolah.




budak perempuan tu belajar ponteng kelas, mula kurang ajar dengan parents dia,
mula give-up dengan study.






but you see,







apa yang manusia dekat sekeliling deorang tak tahu…




Nobody understand.





waktu deorang couple,



budak lelaki tu makin rajin datang sekolah.


makin mula minat belajar, sebab taknak orang kata dia tak layak untuk budak perempuan tu.



budak lelaki tu mula stop merempit, lepak sampai malam.



one thing in their love story,


parents budak perempuan ni akan ambil dia balik sekolah pukul 3 petang.


so everyday, that girl pergi perpustakaan just for reading.


Books,Girl,Libra


everyday.


and since then,

budak lelaki yang tak pernah nak jejak kaki dalam perpustakaan ni,

he spends almost everyday in the library tunggu budak perempuan ni balik.



mungkin at first dia buat sebab nak jumpa perempuan tu.


sejak tu,

End Of The Line


itu tempat rahsia deorang berdua




tapi lama-lama lepastu,



instead of playing around,

budak lelaki ni mula belajar waktu teman budak perempuan tu belajar dalam library.



http://data3.whicdn.com/images/88543207/large.gif



dan budak perempuan tu,


dia mula seronok datang sekolah.


dia pernah fikir nak bunuh diri, sebab stress parents dia selalu push study.


tapi lepas jumpa lelaki tu, dia mula belajar senyum seikhlasnya.


gelak sebab dia betul-betul rasa nak gelak.




month passed.



after months budak perempuan tu langsung tak boleh senyum, tak boleh gelak.


kalau dah nama ibu, siapa sanggup tengok anak dia macamtu.


Hurts to let you go..

in the end,


her mom benarkan that boy and that girl study group sama-sama once a week.




punya happy budak perempuan tu.



they both decided untuk cuba yang terbaik for SPM.



untuk buktikan.




and now,


(1) Tumblr




that boy dapat trial SPM dengan result yang "at least tak ada gagal"

and that girl, dapat 8A's for her SPM trial.





they were aiming for the same University.




let's pray for them dapat result yang cemerlang for the real SPM. amin 




THE END. 








------------------------------------------------------------------------------------------



seri amelia's words.



i have heard your story. 
thankyou sebab share dengan aku cerita cinta kau. 
by far, kisah kau yang paling tragik out of all love stories. 


you see, i think it is really.. really.. really sweet of him bila at first, dia datang perpustakaan sebab nak teman kau study. tapi lama-lama, dia mula study sekali sambil tunggu kau study dalam library.



kau dah ubah dia. 



to a better person.



BE PROUD OF THAT.



about your parents, 


i think he is right. 
he is a good guy untuk tak biarkan kau pilih antara cinta dan parents. 



and i think your parents are right.


deorang cuma nak yang terbaik untuk kau.




but oh well, we all wish to have parents yang memahami.


Hp Lyrikz












------------------------------------------------------------------------------------------


you see, disebabkan aku taknak berat sebelah dalam bagi pendapat. aku tanya pendapat mama. 
apa pendapat dia as a parent untuk cerita kau. cuba teka apa mama cakap?




she said:


"sepatutnya lelaki yang memimpin wanita. bukan wanita yang memimpin lelaki"



and when i said 



"tapi parents dia melampau sangat. i mean, in the end deorang ubah each other to be a better person. budak lelaki tu dah mula datang sekolah, mula catch up balik pelajaran. and that girl dah tak depressed. apa yang pengaruh tak elok nya!"




Family <3 | via Facebook


my mom simply said..


"you see, itulah apa yang you guys tak faham. apa yang parents macam kitorang fikir. in the end, apa yang parents budak perempuan tu nak cuma for that girl to have the best out of the best. dan apa yang terbaik untuk budak perempuan tu sekarang ni, ialah pelajaran. cinta cuma mengganggu pelajaran for now. maybe, after this. bila deorang dah buktikan yang deorang boleh berjaya. they can accept him"



buktikan.




itu pandangan seorang ibu.





i wish you guys the best for SPM. 




macam mama aku selalu cakap:



"if it is meant to be, it will be"





If its nean to be..











------------------------------------------------------------------------------------------





OH AND. EVERY STORY NEEDS A SONG
INI LAGU AKU UNTUK CERITA KAU.







------------------------------------------------------------------------------------------



PLEASE BAGITAHU APA KORANG RASA BACA CERITA NI IN MY ASK FM. PLEASEEEE. SINCE THIS IS MY FIRST TIME TULIS SHORT STORY. I NEED YOUR OPINION. I'M NOT SURE AKU BOLEH OLAH SUMMARY STORY YANG OWNER STORY NI BAGI AKU WELL ENOUGH. owner story cuma cerita sikit-sikit what happened in their live. dan aku akan cuba olah kan cerita dia jadi novel pendek. but i'm not sure it's good or not.



dan macam yang aku cakap,


aku buat #CourageConfess ni untuk readers yang baca blog aku, bagi pendapat tentang cerita cinta based on true love story. so guys, please bagi pendapat tentang cerita cinta dia. NO JUDGING.
cuma pendapat ikhlas kau sepanjang kau baca cerita ni.


twitter: @seriamelia















seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...