'5' #CourageConfess (When musicians fall in love)







"you'll be suprised how musicians fall in love"

(a love story experinced by "Flo")
Almost Is Never Enough ♥♥








well, here's the story.


------------------------------------------------------------------------------------





she's the type of girl yang susah orang nak jangka apa dalam hati dia.


she kinda shut herself up.

luaran nampak heartless.

but who knows.



suprisingly,

dia suka music.

she got a beautiful voice bila dia menyanyi.

she's been playing piano since 7 years old.

and she loves baking.


but she's insecure of herself.






she loves this one boy.
after 3 years of waiting.
she finally confessed to her cursh.
He accepted her.


bila dapat couple dengan orang yang kita suka,
Tuhan je yang tahu macamana terbangnya jiwa,

she was happy.
trully happy.

tapi hari demi hari, he turned out differently.


"from sweet loving guy to cruel cold hearted monster"

that guy layan budak perempuan ni main campak buang.



I think when it's all over it just comes back in flashes, you know? | via Tumblr

satu hari tu, deorang break sementara.
but that guy ended up flirting dengan perempuan lain.


she had a sudden realise.


she was like..

"Dude, id rather be with someone who knows what im worth for"
The Vampire Diaries | via Tumblr - inspiring animated gif on Favim.com



at first dia tak boleh let go.


dia lepaskan stress guna music every single day.

sampai one day, dia terjumpa dengan sorang budak lelaki ni.

Her friend kenalkan waktu jamming sama-sama.

dia ada studio sendiri even baru umur berapa tahun.

his dad are loaded, pergi sekolah naik Lambogini.

tapi dia jenis yang rendah diri.

Payne Plays Piano
pakai fone cikai and doesn't really care about his appreance.

and that. is what's interesting bout him.





mula-mula budak perempuan ni gunakan budak lelaki tu untuk balas dendam


"but then my heart said otherwise"


tapi, after luangkan masa hours dengan budak lelaki tu..

she was like


"mungkin aku boleh move on"

dia mula terima sikit-demi sikit budak lelaki baru ni.

she likes hearing him playing drums and guitars.








budak lelaki tu Drummer

Ad Astra Per Aspera. | via Tumblr







and







budak perempuan tu pianist.

Piano...




tapi dalam group jamming tu, she was the lead singer.








balik tu, budak lelaki tu buat first move.


dia add budak perempuan ni dekat whatsapp.


so the whole night deorang texting pasal lagu semua.




after mula kenal satu sama lain.

they realised,

rupanya deorang banyak persamaan.


deorang dua-dua musician.


dan dua-dua suka cooking.



And I love Chord to the moon and back...


he is a nice guy.





satu hari tu..





deorang berdua ada performance.


at the last minutes, budak perempuan ni tiba-tiba nervous.


so budak lelaki tu, bawa budak perempuan tu pergi jalan-jalan sekejap.


breath a fresh air.


dia yakinkan budak perempuan tu yang dia boleh perfom depan audience.

he said that she's good enough.


and then, budak lelaki tu bawa keluar guitar


 dan mainkan lagu kegemaran budak perempuan tu. 


"Are you lonesome tonight by Elvis Persley"

(9) Tumblr


you know what, it is a beautiful thing bila boys menyanyi untuk perempuan.

and it's a deadly sweet thing bila boys main guitar untuk perempuan.


she's lucky dapat dua-dua serentak.



as expected..


budak lelaki tu berjaya buat budak perempuan tu tenang.

she can actually smile.


hilang terus rasa gemuruh.


hilang terus berdebar dekat hati.


"it felt like we're the only one in the world"

omg


masa buat performance,



budak perempuan tu lead singer.

BBudak lelaki tu main drum dekat belakang.


she's the only girl in the band.

she got nervous again.

calmly,

budak lelaki tu bisik dekat tepi telinga budak perempuan ni.

"it'll be fine. you're good. you're the best i've seen so far"

she finally calmed down.
she got her confidence back.

and start singing.


The Reckless ✝ | via Tumblr



he melted her walls.


runtuh terus dinding dekat hati budak perempuan tu.


nampak heartless macamana pun, she is still a girl.






tapi...


baik macamana pun budak lelaki tu.

dia tak boleh tipu diri sendiri.


she still and will always sayang budak lelaki yang dia tunggu lebih 3 tahun tu.

no matter how jerk he is,


she still loves him.



setiap malam, sebelum tidur.

budak perempuan ni akan peluk baju budak lelaki tu.



"it's not really betul betul betul kita sayang.
it just... kita dah biasa dia ada"



her mom likes him. their family is pretty much a tied knot.


that's the thing.


she can't let him go.

even lelaki baik macamanapun came by.


she loves him.




THE END.





------------------------------------------------------------------------------------------


seri amelia's words.



i have heard your story. 
 
thankyou sebab share dengan aku cerita cinta kau. 
 
by far, kisah kau yang paling 'beautiful'.
macam yang aku cakap.
it's a beautiful thing bila ada boys yang menyanyi untuk kita.
so congrats for you.
he actually sing you a song while playing a guitar?!
oh my god.
itu sweet sangat.


sweet gila.



i'm screaming!




it's your choice tho.


siapa yang kau nak pilih.


sebab kau memang dah terang nampak.

siapa baik siapa yang tidak.


and you know, exactly who is the better choice.

cuma kadang-kadang, 
jarak masa kita sayang seseorang tak boleh guna untuk bandingkan.



dan kalau dah nama cinta, peduli apa dengan derita.






but you were right.

i am suprised on how musician fall in love
it's a beautiful thing.






tapi apa pun....

macam mama aku selalu cakap:



"if it is meant to be, it will be"





 ------------------------------------------------------------------------------------------




OH AND. EVERY STORY NEEDS A SONG
INI LAGU AKU UNTUK CERITA KAU.



------------------------------------------------------------------------------------------


FEEL FREE UNTUK BERI NASIHAT/PENDAPAT SEIKHLASNYA TO HER LOVE STORY.



dan macam yang aku cakap,


aku buat #CourageConfess ni untuk readers yang baca blog aku, bagi pendapat tentang cerita cinta based on true love story. so guys, please bagi pendapat tentang cerita cinta dia. NO JUDGING.
cuma pendapat ikhlas kau sepanjang kau baca cerita ni.

https://twitter.com/seriamelia





CLICK OLDER POST UNTUK BACA '4' #COURAGECONFESS 
"a night at the concert"

seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...