dia lambai



dah dekat setahun since the last time aku tulis tentang kisah cinta sendiri.
kali ni ---aku nak mula balik.

Please


kelas aku atas bukit dekat tingkat paling atas sekali.
dari bangunan tu, kau boleh nampak permandangan satu sekolah.
dan biasalah ---budak akaun form 5 memang balik paling lambat sekali.
aku pun tak faham kenapa.
padahal science stream lagi banyak benda nak belajar.

takpe -----spm. 



ada satu hari tu, aku berdiri depan koridor kelas.
tengah bersembang dengan classmate-classmate lelaki aku.

tiba-tiba-----
dia lalu.

ada orang tegur aku suruh tengok
"eh seri, tu dia!"

aku dah nampak dia turun tangga.
aku perhati dia berjalan sampai turun bukit.

sekali tu kawan-kawan lelaki aku menjerit panggil nama dia.
dia toleh atas ---sembang-sembang dengan deorang.
aku ingat dia dah sambung berjalan, bila aku jenguk kepala---- dia senyum

dylan o'brien



dia lambai tangan.
senyum, lepastu teruskan berjalan.
aku terkaku sampai tak reti nak respond.
mungkin masatu darah semua berkumpul dekat pipi ---sampai merah pipi aku.
sampai darah terlupa nak mengalir dekat kepala.

memang blank terus fikiran masatu.


crush lambai.


peh.


dalam hati fikir; "kau lambai aku ke?"
serentak, dia berhenti berjalan.

dia reverse ----toleh.
dan lambai balik.

sumpah. itu sangat comel.

HARRYY STYLES, WHY YOU SO HOT

aku pun sekali lagi buat tanda isyarat;
angkat jari telunjuk, tunjuk dekat diri aku sendiri.

"lambai dekat seri ke?"

konon nya nak tanya tanpa bercakap. bajet dia boleh dengar apa kepala aku fikir.

aku jenguk kepala dekat tingkat bawah. kosong.
toleh kepala dekat kiri-kanan. takde pun yang lambai balik.

aku pun tengok dia.
lepastu dia tunjuk dekat aku. ---lambai.


betul lah. dia lambai dekat aku.
aku lambai balik dekat dia.
ala kadar sebab ---segan.

padahal masatu punya happy kalau boleh nak terjun dari tingkat tiga atas bukit tu.

Goldilocks Notebook: What I know from summers in a seaside village.


terus berlari masuk kelas.
aku peluk kawan-kawan perempuan aku.
bila deorang tanya kenapa ---aku cuma mampu sembut

"dia lambai! dia lambaaaai!"

Happy

siapa?

"oh ---dia. waaaaaaah tahniah hahaha"

dua masa terakhir. bibir aku tak lekang dengan sengihan
cikgu tengah mengajar subject paling bosan sekali sampai setu kelas tertidur.
tapi aku ----senyum, gelak, sengih, jerit dalam hati.
jenis sengih yang memang kau tak boleh paksa nak berhenti.
jenis sengih yang kau tak sedar pun kau rupanya tengah sengih.

terlampau happy.

sebab bila aku teringat ---aku sengih
bila aku ingat semula ----aku sengih

Blake lively | via Tumblr



sampai satu kelas perasan.


"seri dah angau"

budak-budak lelaki siap tulis dekat whiteboard


"dia lambai--- dia lambai"


sebab, dalam masa sejam tu aku tak mampu cakap benda lain selain ayat
"dia lambai ---dia lambai!"

nampak tak happy dia tahap mana.
padahal deorang tak tahu pun dia siapa hahaha.


omg i just can't.

tapi takpe ---senyap-senyap. aku taknak dia tahu.
aku taknak orang lain tahu dia siapa.

cukuplah dia buat aku happy ---tanpa dia sedar.
biar aku seorang yang tahu dia buat aku bahagia ---tanpa dia sengaja.


kali ni aku nak jatuh hati senyap-senyap. 
supaya tak hilang dia.




lagu ni...... emm.


seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...