mungkin itu cinta bila



Untitled


kau mula sedar yang life kau tak lengkap tanpa dia. a simple "hey" means everything sebab kalau boleh, 24/7 kau nak dia ada dengan kau. bila dia lama menghilang, kau rasa tak lengkap. even baru lepas balik dari jumpa, kau tak sabar nak jumpa dia lagi. all you want to do is hold them, untuk make sure dia tak akan pergi. you get jealous bila ada orang lain flirt dengan dia sebab kau tak sanggup nak fikir pun ---macamana hidup kau kalau dia pergi. kau akan buat anything, everything for that person. kau akan letak dia sebelum diri kau and never judge them over their problem. kau nak ada dengan dia susah senang. you want to be their everything, and their only thing. nothing less


sebab bila kau dah mula cintakan seseorang..

aw
  • kau percaya satu sama lain. completely
  • terasa macam sesaat pun kau taknak dia hilang pergi mana mana
  • kau boleh lepak sekali dengan kawan-kawan without rasa segan or what 
  • kau boleh jadi diri kau sendiri bila dengan dia. sebab kau tahu, they love you for who you are
  • constantly rindu dia even sambil tengah text, even sambil tengah call dan paling parah, bila dia ada dekat sebelah pun kau still rindu dia
  • tanpa sedar dia lah bestfriend kau sebab semua problem, semua isi hati kau dia tahu
  • kau tak takut nak sorok apa pun tentang diri kau dari dia. sebab dia akan terima kau seadanya 
  • bila dengan dia. kau rasa selamat. feels like they can protect you from anything
  • kau akan sentiasa nak jaga dia. not simply cuma jaga hati dia --tapi diri dia. keselamatan dia, senyuman dia, perasaan dia, kebahagiaan dia semua kau nak jaga. 
  •  all of a sudden, kau boleh karang 350 patah perkataan just to tell them how much you love them.
  • kau taknak dia berubah, cause they're fine just the way they are
  • you get butterflies in your stomach everytime you see them
  • tak boleh berhenti sengih bila dia ada depan mata sebab --simply by seing them makes you so happy that you can't stop smiling
  • you walk really slow when you're with them
  • terfikir yang one day dia akan bosan dengan kau, makes you super duper sad
  • kau always happy bila dapat jumpa dia ---even if it's a few minutes atau terserempak atau cuma lalu depan mata
  • kau sanggup korban semuanya untuk dia. masa, kawan-kawan and even kehendak hati
  • kau akan fight thru everything to be with them 
  • kalau boleh kau nak satu dunia tahu --dia kau punya. so jangan kacau dia
  • kalau boleh kau nak satu dunia tahu --kau dia punya. so jangan kacau kau
  • bila berangan orang first terlintas dalam kepala muka dia
  • you can picture yourself having kids, grow olds together and spend a life time with each other
  • walaupun kau dah dapat dia, kau nak lagi dia. nak semuanya tentang dia. masa dia, perhatian dia semuanya
  • benda benda yang sebelum ni kau tak layan, slowly kau mula minat sebab dia suka
  • tak kira berapa ramai manusia yang tengah ada dekat sekeliling kau masatu, kau still akan rasa sunyi kalau dia tak ada
  • dia buat lawak bodoh, kau gelak sebab kau happy tengok dia senyum
  • "cantiknya dia" "man, he's so damn attarctive" kau still fikir macamtu even bila she's not properly dress up or when she's at her worst. atau bila dia stay up semalaman muka pucat mata panda.
  • kau akan terus teringat dia bila ada lagu lagu jiwang atau bila terbaca love quotes dekat twitter or tumblr 

HEART IT | via Tumblr
dalam sehari tak sah kalau tak ada dia;
walaupun kau tengah hang dengan kawan-kawan or lepak dekat kedai mamak lepas midnight, kau still nak dia ada depan mata. takpun kau akan send i simple "hey, i miss you" text even kau tengah have fun dengan kawan-kawan.

kau bangga orang tahu dia kau punya;
kau tak segan nak being sweet dekat public, post a picture of her at insta with a long caption about "my girl", kau tak malu nak wish goodnight dekat twitter and call her sayang depan kawan-kawan kau. even kena bahan macamana pun, kau still nak dia rasa special in front of your friends so that dia boleh bezakan cara layanan kau.
  
you are more romantic;
all of a sudden, kau tiba-tiba reti nak karang karangan 350 patah perkataan bila dia merajuk, simply sebab nak terangkan how much you love them.

(6) Favorieten | Tumblr

you guys ada great chemistry
sometimes bila dia pura-pura okay tapi sebenarnya dia tak, kau akan tahu. either kau perasan atau hati kau tiba-tiba macam "aku kenal dia, dia tak okay ni" and everytime dia nafi kan semua tu. everytime dia still cakap "i'm fine lah" kau still akan tanya jugak sampai dia mengaku sebab kau tahu ---kau kenal dia macamana.


kau kenalkan dia dengan family kau;
bagi kau, penting untuk orang sekeliling kau and most importantly keluarga untuk tahu dalam hidup kau sekarang ada dia.


lastly.. if you're in love. sepanjang baca apa aku tulis ni. you will think of that one person ;) 



and as for me, sepanjang aku tulis apa kau tengah baca ni. i'm thinking about this guy.














seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...