note to all boyfriend part 4


.couple | via Tumblr

finally, memang lah ada perempuan yang lebih cantik. lebih baik & lebih perfect dari dia yang kau boleh pilih. tapi kau kena ingat, dekat luar sana pun lebih ramai lelaki yang lagi sweet & yang nak jaga dia lebih baik dari kau . tapi dia pilih kau jugak. satu saat nanti kalau kau rasa macam nak give up dengan dia, remember when you two first met & ingat balik semua usaha kau untuk dapatkan dia dulu. so appreciate her bro, jangan hilang dia sebab ego kau,keras kepala kau. tak berbaloi seriously. jangan bila dia dah pergi dari hidup kau, baru kau nak rindu manja dia, nakal dia, weird habits of her. baru kau nak kenang semula cara dia belai rambut kau sampai buat kau khayal, cara dia usap pipi kau buat kau rasa selamat. cara dia tenung mata kau seolah-olah kau seorang lelaki yang tinggal dalam dunia ni. cara dia senyum dekat kau, bunyi suara dia bila mengantuk. macamana laju nya dia bercakap bila dia tengah membebel. gelak dia sampai merah merah muka. kau akan hilang semua tu dan lelaki lain yang akan rasa semua tu lepas ni. kau nak?




Emme.

kalau kau tak boleh buang ego kau, keras kepala kau... sama ada kau memang jenis yang pentingkan diri atau mungkin itu bermakna sayang kau pada dia tak cukup. make her feel special bro.  





note to all boyfriend part3




.

kau sebagai lelaki, tugas kau untuk jaga hati dia, lindung diri dia. tapi apa guna kau protect dia dari orang lain kalau in the end kau sendiri yang luka kan dia? kadang-kadang dia buat salah. memang. tapi kalau salah kau dia boleh maafkan, kurang kau dia boleh terima. kenapa salah kurang dia kau tak boleh accept? kami perempuan akan ingat semua janji-janji manis kau. walaupun ikut logic akal benda tu besar kemungkinan mustahil untuk berlaku. contoh macam "i want to be with you sampai bila-bila" like seriously? forever is such a long time. tapi kalau dah nama hati perempuan, mesti ada selit sikit harapan atas benda-benda mustahil macamni. sebab apa? sebab benda tu kau cakap dari mulut kau sendiri. see! kitorang jenis yang ingat semuanya. jenis yang perasan benda-benda kecil. apa yang kau selalu cakap, selalu buat dulu masa first-first kenal tapi sekarang dah tak cakap tak buat. kitorang perasan semua tu.





Résultats Google Recherche d'images correspondant à http://ageheureux.a.g.pic.centerblog.net/3169542665_1_3_4hWt5WU0.gif
so please, jaga percakapan jaga perbuatan. little things hurt the most. kadang-kadang bila kau tipu dia, dia tahu. tapi dia buat bodoh je. sebab apa? sebab dia taknak bergaduh. and sometimes even dah kantoi kau tipu dia, jauh dalam hati dia tetap percayakan kau sedangkan hati dia dah retak seribu. dia sorok perasaan dia sebab taknak kau rasa serbasalah. sebab taknak kau fikir dia jenis yang cepat emosi. dia selalu cakap "tak ada apa-apa" sebab taknak kau bosan dia asyik merajuk, asyik sentap. kau jangan lah jadi bendul pergi percaya. perempuan ni pelik sikit. apa kitorang kata taknak tu sebenarnya kitorang nak. kitorang nak kau percaya kitorang tapi kitorang nak kau sedar bila kitorang tipu. faham tak? i know it's complicated but if she's your girl, kau sendiri akan tahu.


NEVER LEAVE ME | via Tumblr



kadang-kadang bila dia dah tak tahan sangat, dia akan retweet benda-benda yang ada kena mengena dengan apa dia rasa. berharap kau perasan semua tu and ask her "sayang kenapa ni? bagitahu cepat" without dia bagitahu direct. berharap kau paksa dia bagitahu even bila dia cakap tak ada apa-apa. she needs you to know kau akan sentiasa ada dengan dia. secure her insecurities. 












seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...