fight for her & prove to her

inthemittle.tumblr.com
fight for her bro, tunjuk yang kau takut hilang dia. tak kisah lah korang dah lama mana in that relationship atau memang dah yakin habis yang you guys akan kekal sampai bila-bila. kau tetap perlu tunjuk dekat dia yang kau tak sanggup hilang dia dari hidup kau. bila kau buat macam tu, hati dia akan tenang & dia akan stop fikir yang kau akan bosan dengan dia. bila korang bergaduh, dia nak kau jangan mengalah and fight untuk kekalkan relationship tu.


Not good | via Tumblr

dia nak kau cakap "taknak. i taknak lepaskan you. i nak you jugak" bila dia kata "i rasa you boleh dapat yang lebih baik dari i" buktikan dekat dia yang dia ada sebab untuk stay sedangkan dia sepatutnya dah lama blah dari kau. bila kau rasa kau dah hampir nak hilang dia, buktikan yang kau masih layak dapat dia instead of saying "aku asyik buat dia sakit hati je. maybe dia patut cari someone yang lebih better" sebabbenda paling kejam yang kau boleh buat dekat someone yang sayang kau ialah.. tinggalkan dia sebab rasa kau tak layak untuk dia. itu bukan hak kau. itu hak dia untuk pilih kau. so if kau betul nak tinggalkan dia, pastikan jangan sebab kau rasa dia tak patut pilih kau. it's not your choice. kami perempuan cuma nak tengok sendiri macamana effort kau untuk keep his relationship going. bukan cuma permulaan yang kau kena usaha untuk menang hati dia. sepatutnya kau perlu tambahkan effort kau untuk simpan hati dia. kami perempuan bukan saja-saja mengada nak merajuk. kami cuma nak kau pujuk & buktikan yang relationship ni bermakna bagi kau. so yeah, fight for her bro.











no he doesn't always make me happy



Inspiring

tak happy bukan tak bermakna tak bahagia. cuma bukan setiap saat a couple tu akan always gelak seyum manja-manja. ada masanya aku rasa macam nak tampar & punch him in the face bila dia buat aku marah. cause it seems much easier daripada merajuk lama-lama lepastu rindu. but that's not what true love is all about. it's about belajar maafkan & lupakan kesalahan dia. tak berdendam & tak mengungkit kesalahan-kesalahan lepas setiap kali bergaduh. it's about to learn untuk cintakan dia untuk semua flaws and imperfections sebab tak ada seorang pun manusia dalam dunia ni yang sempurna. it's about belajar kenal satu sama lain & falling in love with him all over again setiap kali tenung mata dia. it's about memahami & selesaikan masalah-masalah yang timbul out of nowhere. don't run, solve it together. jangan give up bila something goes wrong. bukan mudah nak kekalkan a relationship & true love wasn't meant to be easy. but it's definately worth it. 




manga | Tumblr 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...