jumpa someone


let me tell you something yang kau dah tahu but you'll end up ignore this fact anyway when it happens to you.

 
kalau kau dah jumpa someone yang still text kau eventho kau dah stop reply tiga empat jam lepas, yang tak "oh last time aku yang last hantar text, so takpelah tunggu dia pulak hantar"

yang tengok kau beri perhatian dekat someone else sementara kau ignore dia.


yang sabar hadap semua bullshit yang kau paksa dia hadap eventho sometimes kau simply bad mood and end up lepaskan dekat dia.


kau kena sedar kan kepala & hati kau sendiri. tell them thankyou & i love you 


dan jangan pernah lepaskan deorang atau gunakan deorang just sebab kau tahu dia akan stay even apa pun yang kau buat. orang macamtu is hard to find in this shitty ass world nowdays.



tumblr autumn

satu yang kau kena ingat, bila orang macamtu muncul dalam hidup kau. kau akan end up tak hargai dia & buat macam-macam supaya dia give up. sometimes, sengaja uji hati dia sebab kau tahu. kau tahu walau apa pun dia tak akan pergi. but please don't do that.kita akan rasa nak flirt sebab that one person buat kita rasa macam semua orang nak kita. but you have to know, once dia dah pergi kau akan rasa macam lonely gila nak mati dalam dunia ni. so please, selagi dia ada dalam hidup kau. hargai dia & never take them for granted











put yourself first

Blog de habits-of-my-heart - La vie est un mange qui tourne. - Skyrock.com
kau tahu, bila kau dah ajar seorang tu yang dia paling utama dalam hidup kau. dalam masa yang sama kau tengah ajar dia yang diri kau tak sepenting dia. and it's wrong sebab satu hari nanti,


setiap kau merajuk kau yang endup kena pujuk dia sebab apa? -
--sebab dia lagi penting. 


dan bila dia pergi, kau kena kejar dia sebab apa?
--- sebab dia lagi penting


bila dia sakitkan hati kau, kau kena minta maaf sebab apa?
---sebab dia lagi penting.

bila bergaduh kau kena mengalah sebab apa?
----sebab dia lagi penting





imagenes para tumblr - Buscar con Google




kau kena faham, in a relationship dua dua kena adil. aku tak kata jangan mengalah bila bergaduh, jangan kejar bila dia pergi, jangan pujuk bila dia merajuk. aku tak suruh kau pentingkan diri.

TAK. 


貴方の物 | via Tumblr

sebab kalau dia penting bagi kau, kau dengan rela hati akan buat semua tu. kau sendiri akan letak dia sebelum diri kau. kau sendiri akan pentingkan dia daripada hati kau.




tapi satu aku nak pesan. jangan sampai kau terlupa sayangkan diri sendiri semata untuk sayangkan orang lain. sebab bila dia ambil keputusan untuk berhenti sayangkan kau, kau tak akan boleh berhenti dari sayangkan dia. dan bila dia betul-betul dah pergi, kau akan lupa cara nak sayangkan diri sendiri dan satu hari nanti, kau mungkin akan halang orang dari sayangkan diri kau.


Untitled | via Tumblr



ingat pesan aku. belajar sayang diri sendiri dulu sebelum sayangkan orang lain. so that kau akan jaga hati kau sendiri bila orang lain tak sudi. kau akan halang orang dari lukakan hati kau, sebab kau sayang hati kau.








seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...