bila dia berubah untuk kau

you know what's attractive?

bila seseorang sanggup berubah demi kau. tak kisah lah samada small things macam dia dah kurangkan mencarut atau belajar cut down merokok. you see, small things macamtu proves yang dia perasan benda-benda yang kau tak suka & when it comes to you dia sanggup buat anything. it's hard you know, nak jumpa someone yang sanggup berubah to be a better guy for you.


memang orang cakap kalau betul dia sayang kita, dia akan berubah. tapi, apa kau ingat senang nak hilangkan bad habits? as a girl, kau kena faham.  kau tak boleh paksa dia ubah benda yang dia dah biasa buat even before kau kenal dia. i mean come on, dia kenal rokok dulu sebelum kau kot. but if you really don't like the smell of rokok, keep a distance lah dengan dia selagi bau rokok tu melekat dengan dia. lama-lama dia sendiri akan kurangkan merokok or at least bila nak jumpa kau dia akan skip sekejap merokok so that dia dapat dekat dengan kau for a little longer. 
okay. that's habit. 

what about perangai?


k | via Tumblr

i mean kalau jenis yang keras kepala, ego tinggi melangit atau baran tak kena masa. what does it takes for him to change? well honestly i don't really know. but maybe, makin dia takut untuk hilang kau makin dia akan kurangkan i guess. 

take my boyfriend as an example. aku tak boleh deny yang sebelum ni ego, baran & even kasar dia fuhhhhhhh... tinggi lagi dari bintang dekat langit tu. tapi lama-lama he slowly change. boleh nampak perubahan dia and that's.... that's what i love about him. dia always cuba berubah to be a better guy for me. aku tahu & aku nampak perubahan dia. litlle that he knows, i do appreciate all of that. cuma aku tak yakin yang perubahan tu boleh kekal lama cause i know guys better. i guess that's why aku cuba everything untuk prove yang perubahan dia tak boleh kekal. i test his limit of everything & i'm sorry for that.



i tell you what, here's a useful advice. if you found a guy like that. don't let him go. hargai dia more than i could towards my boyfriend. you see, kalau dulu dengan perangai dia yang ego, keras kepala & baran tak menempat tu buat kau rasa macam any time kau boleh tinggalkan dia and find someone better. tapi satu hari nanti akan sampai satu tahap, dia akan berubah betul-betul serupa lelaki idaman kau sampai kau sendiri akan rasa that you're not good enough for him. dia akan mengalah, layan kau berpuluh kali ganda lagi better dari cara kau layan dia & dia akan hargai kau sangat sampai kau rasa he deserve someone much better than you. that's love man. that's love



berubah is a really hard thing to do and to see people do that for someone is really attractive.



seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...